Pasty kanapkowe pozwalają na nieskończoną różnorodność. Można je zrobić z każdym dodatkiem, jaki tylko nam się zamarzy. Ja zdecydowałam się na pomidory, bakłażana i paprykę.
PASTA POMIDOROWA:
- 1 puszka pomidorów
- 6 łyżek czerwonej soczewicy
- 1 ząbek czosnku
- 5 czarnych oliwek
- 1 łyżeczka bazylii
- sól i chilli do smaku
PASTA Z BAKŁAŻANA:
- 1 mały bakłażan
- 1 średnia cebula
- orzechy włoskie (7 sztuk)
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz do smaku
PASTA PAPRYKOWA:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 papryka czerwona
- sól i chilli do smaku
PASTA POMIDOROWA:
- 1 puszka pomidorów
- 6 łyżek czerwonej soczewicy
- 1 ząbek czosnku
- 5 czarnych oliwek
- 1 łyżeczka bazylii
- sól i chilli do smaku
Soczewicę ugotować z pomidorami i czosnkiem - do momentu aż będzie miękka (ok.15 minut). Po ugotowaniu dodać oliwki iprzyprawy, zblendować.
PASTA Z BAKŁAŻANA:
- 1 mały bakłażan
- 1 średnia cebula
- orzechy włoskie (7 sztuk)
- 2 średnie ogórki kiszone
- 1 łyżka musztardy
- sól, pieprz do smaku
Bakłażana umyć, pokroić w plasterki (ok.0,5cm), usmażyć na małej ilości tłuszczu lub upiec w piekarniku. Cebulę zeszklić. Zmieszać wszystko dodając pozostałe składniki i zblendować na gładką masę.
PASTA PAPRYKOWA:
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 papryka czerwona
- sól i chilli do smaku
Paprykę upiec, obrać ze skóry i zblendować z fasolą. Na koniec dodać sól i chilli do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz