poniedziałek, 2 listopada 2015

Brownie bez mąki i cukru

Brownie charakteryzuje przede wszystkim mocno czekoladowy smak i miękkie kremowe wnętrze. Moja wersja jest dietetyczna i tym ciastem śmiało może się zajadać każdy łasuch, któremu tak ciężko wykluczyć z diety słodycze. Dodatkowo przepis jest bardzo prosty i szybki. 



Składniki:

- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka
- 2 łyżki miodu
- 1 większy banan
- 0,5 szklanki jogurtu naturalnego
- 0,5 szklanki kakao
- 3 jajka

Kaszę przelać wrzątkiem, dobrze wypłukać i ugotować z miodem i mlekiem (ok.15 minut). Następnie dodać do niej jogurt, banana i dokładnie zmiksować (najlepiej blenderem). Do mieszanki dodać kakao i ubite jajka. Wszystko wymieszać i wylać na średnią blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.45-50 minut. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz